Citrus

Met elektrische citruspersen maak je vers geperst sinaasappel- of citroensap en ondersteun je zo je gezonde voeding. We laten u zien welke eigenschappen een pers moet hebben en presenteren u ook geschikte modellen.

Dit is waar je op moet letten voordat je een citruspers koopt Elektrische citruspersen zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan uitvoeringen. Hieronder laten we u graag zien waar u op moet letten bij het kopen van een goede pers.

  • Zorg ervoor dat de sapcentrifuge in- en uitgeschakeld kan worden. Als je de pers regelmatig gebruikt, is het vooral handig als je hem niet na elk gebruik uit het stopcontact hoeft te halen.
  • Niet iedereen houdt van fruitpulp. Om deze reden is het raadzaam om een ​​pers te kiezen die past bij uw persoonlijke behoeften. Bij sommige modellen kun je de hoeveelheid pulp ook zelf aanpassen.
  • De capaciteit en grootte van het apparaat moet afhangen van het budget. Als je ’s ochtends alleen een glas citroen- of sinaasappelsap drinkt, zijn kleinere modellen met een directe uitloop voldoende, terwijl voor anderen een grotere sapcontainer best handig kan zijn.
  • Zorg ervoor dat de citruspers gemakkelijk schoon te maken is. Zo kan het voordelig zijn als de onderdelen van de pers geschikt zijn voor de vaatwasser.
  • Een zogenaamde druppelstopfunctie is vooral aan te raden als je een pers koopt waarmee je het sap direct in een glas kunt vullen. Dit voorkomt dat er na het wegtrekken van het glas plakkerige druppels op het aanrecht ontstaan.

Bij een citruspers is ook veel een kwestie van smaak, zoals het uiterlijk en het materiaal. Hetzelfde geldt voor het type pers. Sommigen geven de voorkeur aan modellen met een hefboomarm, anderen met een perskegel. Houd bij het kiezen ook rekening met voor hoeveel mensen u citrusvruchten wilt persen en hoe vaak. Te kleine apparaten hebben voor een groot huishouden weinig zin, terwijl grotere apparaten bij onregelmatig gebruik snel in de weg kunnen zitten.

Bosch citruspers

De Bosch citruspers (MCP3000) heeft een uitneembare sapcontainer met een inhoud van 0,8 liter. Het toestel heeft een vermogen van 25 watt en is zo’n 17,8×22×20 centimeter groot. De citruspers kan in de vaatwasser en schakelt automatisch in zodra je op de perskegel drukt. Online kost de pers ongeveer 27 euro. Het heeft in totaal 285 klantbeoordelingen ontvangen met een gemiddelde beoordeling van 4,7 sterren. In de beoordelingen prijzen klanten de eenvoudige reiniging en het stabiele uiterlijk. Het apparaat mag de zaden niet doorlaten, het vruchtvlees wel. Het persinzetstuk moet echter moeilijk te verwijderen zijn. Bovendien zou de perskegel eerder ongeschikt zijn voor kleinere citrusvruchten.

Philips citruspers

Met de citruspers van Philips (HR2752/90 Essential) haal je een apparaat in huis met een motor van 85 watt en een afmeting van 26,4 × 26,4 × 28,5 centimeter. Het heeft een druppelstopfunctie, antislipvoetjes en een kabeloproller. De verwijderbare onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig. Online kost het toestel rond de 52 euro. Het heeft in totaal 799 klantbeoordelingen ontvangen met een gemiddelde van 4,6 sterren. De gemakkelijke reiniging is positief in de reviews. Bovendien moet het apparaat zeer stil zijn, er goed uitzien en stabiel vasthouden en de citrusvruchten goed uitknijpen. Er is kritiek dat het veel ruimte in beslag neemt in de keuken, en bij sommigen zou het apparaat wiebelen. Voor sommigen duurt het persproces te lang. De Philips citruspers heeft een druppelstopfunctie.

Princess citruspers

De citruspers van Princess (201851) is voorzien van een hefboomarm en heeft een 160 watt motor van energieklasse A. De kegel moet zowel kleinere als grotere citrusvruchten kunnen persen. Je reinigt de verwijderbare onderdelen in de vaatwasser en schenkt het sap direct in een glas. De machine kost ongeveer 49 euro. Het heeft 178 beoordelingen ontvangen met een gemiddelde van 4,6 sterren. In de beoordelingen prijzen klanten de hoogwaardige afwerking en de veilige stand.Bovendien moet de citruspers stil werken en gemakkelijk schoon te maken zijn. Velen melden echter dat de pers al na een paar citrusvruchten pauzeert en dat er na een tijdje ook roest zou moeten ontstaan.

Door CursusSEPR