Is het voor jouw zorginstellingen iedere dag opnieuw een strijd om de vele gegevens op een zorgvuldige manier te verwerken? Dan ben jij zeker weten niet de enige instelling die hier last van heeft. Vandaag de dag moeten zorginstellingen namelijk meer (persoons)gegevens verwerken en registreren dan ooit tevoren. Hierbij gaat het vooral om gegevens die afkomstig zijn vanuit de primaire werkzaamheden. Om de levering van zorg optimaal te houden is het belangrijk om voortdurend overzicht te houden in de dagelijkse hoeveelheid gegevens die voorbijkomen. Hiervoor is een registratiesysteem vrijwel onmisbaar voor zorginstellingen. Maar wat zijn hiervan nou precies de voordelen? Lees snel verder wie weet schaf jij binnenkort een registratiesysteem aan!

#1 Optimale dienstverlening

Om de onderlinge interne processen zo goed mogelijk te laten verlopen is een registratiesysteem zoals Myneva essentieel. Hiermee kan iedere zorginstelling immers gemakkelijk de kwaliteit bewaken. Zodra alles intern goed en overzichtelijk verloopt, dan kan je als zorginstelling ervoor zorgen dat jouw dienstverlening optimaal blijft. Ideaal als je bijvoorbeeld steeds meer zorgbehoeftigen krijgt in jouw regio. 

#2 Krijg ondersteuning van een onderzoeksbureau

Het implementeren van een registratiesysteem is voor veel zorginstellingen een ingewikkeld proces. Vaak hebben deze instellingen niet voldoende technische kennis in huis om het registratiesysteem zo in te richten dat het volledig aansluit bij de behoeften van de zorginstelling. Om de overstap naar een registratiesysteem makkelijker te laten verlopen is het verstandig om een onderzoeksbureau in Groningen in te schakelen. Dit onderzoeksbureau kan jouw zorginstelling ondersteunen bij alle verschillende aspecten van het registratiesysteem, zodat jij je vooral bezig kan houden met het leveren van zorg. 

#3 Cliëntvolgsysteem

Als laatste voordeel brengt een registratiesysteem met zich mee dat zowel de gegevens van cliënten als werknemers worden bijgehouden. Dit maakt het gemakkelijker om een klanttevredenheidsonderzoek uit te voeren om jouw levering van zorg nog verder aan te scherpen. Bovendien is het met gegevens uit het registratiesysteem mogelijk om de hele markt beter in kaart te brengen. Door de vele voordelen van een registratiesysteem hebben veel zorginstellingen al het gebruik hiervan omarmt. Wanneer maakt jouw zorginstelling de overstap naar zo’n systeem?