Tuinstoel

In de zomer genieten mensen graag van avonden in de frisse lucht. Stoelen van riet of rotan en een tafel van bijvoorbeeld houten pallets zijn hier ideaal voor. Bloempotten staan ​​ook vaak op het terras of balkon. De bloempotten zijn makkelijk op te bergen voor de winter, maar met de tuinmeubelen ziet het er wat lastiger uit. Hoe bescherm je tuinmeubelen het beste tegen de winter?

Waarom zijn tuinmeubelen zo populair?

Tuinmeubelen zijn een van de echte blikvangers van elke zomer, je kunt jezelf zien op balkons en terrassen, in tuinhuisjes en op vele andere plaatsen. Op dit meubel kan je zomeravonden buiten genieten met vrienden en familie. Daarnaast hebben deze meubels vaak ook een decoratieve functie. Deze moeten ook worden aangepast aan de stijl van de woninginrichting om daarmee te harmoniseren.

Tuinmeubelen worden meestal als volgt gemaakt van materialen:

  • Riet
  • Kunststof
  • Hout
  • Staal en aluminium
  • Rotan en tachnorattan.

Let bij het zoeken naar geschikte tuinmeubelen op de volgende pijlers: het constructiemateriaal, hoe duurzamer, hoe beter; Weerstand tegen vocht en temperatuurschommelingen – belangrijk als het meubilair niet kan worden opgeslagen voor de winter; het moet mogelijk zijn om de meubels te impregneren met een beschermingsmiddel voor de winter. Denk ook aan strakke en goed passende beschermhoezen. Deze beschermen de meubels niet alleen tegen de winter, maar ook tegen hevige regen of verkleuring.

Hoe kun je houten tuinmeubelen beschermen tegen de winter?

Voordat we de beschermingstechnieken opsommen voor verschillende materialen waaruit de tuinmeubelen zijn opgebouwd, is het de moeite waard om enkele algemene tips voor het opbergen van tuinmeubelen te lezen.

Een goede reiniging is onderdeel van het onderhoud van tuinmeubelen. In deze context loont het de moeite om afhankelijk van het materiaal de juiste impregnering te vinden. Technische impregneermaterialen of beschermhoezen voor tuinmeubelen voor de winter zijn ideaal voor houten tuinmeubelen. Beschermhoezen voor het winterseizoen voor meubels die op koude plaatsen worden opgesteld, bijvoorbeeld in een tuinhuisje of op een overdekte ruimte, zijn ook een beproefd beschermingsmiddel.

Lakken en beschermlakken zijn andere mogelijkheden om uw tuinmeubelen te beschermen en te verzorgen. Afdichting laat het oppervlak van uw meubel glanzen en beschermt het goed in de winter. Ook hier werken houtbeschermingsoliën goed. Ze dringen door in het hout, verbergen oneffenheden en vormen een beschermende laag.

en van de grootste gevaren voor metalen tuinmeubelen is corrosie. Hoe bescherm je metalen tuinmeubelen hiertegen? Bijvoorbeeld door een primer te gebruiken die metaal beschermt tegen roest. Een ander product dat metalen terrasmeubilair helpt beschermen, is een sneldrogende acrylverf. Het beschermt tegen schadelijke UV-stralen en vormt een visueel aantrekkelijke beschermlaag. Gietijzeren meubelen moeten eerst worden afgeveegd met een vochtige doek en vervolgens worden voorzien van een laag afdichtmiddel of een speciaal chemisch middel. Dan moeten de meubels onder een afdak worden geplaatst. Tuinmeubelen van aluminium zijn bestand tegen temperatuurschommelingen en UV-straling. Om deze reden kunt u overwinteren in het prieel. Dikke beschermhoezen zijn hier voldoende.

Terras opvrolijken

Andere leuke spulletjes om het terras op te vrolijken kun je hier vinden.

Door CursusSEPR